Познавате ли го, това е Синеморец. Не ви трябва да ходите в Гърция, Испания, Италия, Канарските острови, Малдивите, Карибите или други екзотични места от света, ние имаме в нашата страна нашите невероятно красиви уникални плажове и местенца!
Синеморец е малко прелестно селце в най – южната част на Българското Черноморие. Щом веднъж навлезете в района на селото, ще останете запленени от уникалните природни забележителности, концентрирани на такова малко парче земя. До Синеморец има два прекрасни плажа с кристално чисти води и безкрайни гори по поречието на река Велека, която се влива в морето в причудлив естуар.


Курортът се намира на 5 км южно от Ахтопол, много близо до турската граница. Селото е разположено на полуостров, южно от устието на река Велека – най – голямата река в Странджа. Кристалните й води изобилстват от риба. Тя образува живописни меандри сред карстовите скали. Много редки растителни и животински видове обитават поречието на реката.
Плажни ивици: В Синеморец има 4 плажа. Изключително красив и чист е северния, наречен „Устието”. На юг се редуват прекрасни скали, след които са девствените пясъци на плажа „Липите”, ограден от гъсти гори. След него е Южния плаж, а най – близо до турската граница е плажът „Силистар”.